Als je mij een beetje kent, dan weet je ongetwijfeld dat ik gek ben op one-liners.

Ik wil je uitnodigen om naar deze one-liners met je buik te luisteren. Met m’n buik? Heeft die dan ook oren? Jazeker! En ook nog hele grote ook. Niemand ziet ze, alleen jij:-). En als je ze niet ziet, dan voel je ze misschien wel, haha.

Hoe luister ik met mijn buik? Ik zelf doe dit als volgt. Als ik zit dan zet ik mijn voeten rustig op de grond en leg ik mijn handen op mijn benen. Hierbij leg ik mijn handen met de achterkant op mijn benen. De binnenkant dus open en naar boven. Ik visualiseer dat mijn handen een schotelantenne vormen. Daarna ontspan ik mijn benen en adem ik een paar keer diep naar mijn buik en visualiseer ik dat hier (ja ja hier komen ze..) oren zitten…Het effect hiervan voor mij is dat ik niet meer (of in ieder geval een stuk minder) luister met mijn hoofd, maar luister vanuit mijn gevoel (is voor mij mijn buik).

Doordat ik vanuit mijn buik luister, ervaar ik dat ik met een ‘zachter’ gevoel naar de wereld kijk en het voelt alsof ik niet meer uit benen, armen, een buik een hoofd, etc besta, maar dat ik een soort van 1 ben.

Ben ik in deze staat, dan merk ik ook dat mijn oordelen zo goed als wegvallen. Dat ik geen haast meer heb en dat ik van binnen rustig wordt. Dit is voor mij de ideale staat om in te zitten als ik echte aandacht wil geven aan iets of iemand.

Als deze manier van luisteren je totaal niet aanspreekt, start dan met het lezen van one-liner nummer 10:-). Wie weet spreekt het daarna wel aan en wie weet nog steeds niet. Alles is goed.

Goed, weer terug naar de one-liners. Net zo als in heel het leven, heb ik ze echt niet allemaal zelf bedacht. Waar ik de ‘bron’ nog weet, heb ik het erbij gezet. Staat er geen bron bij, dan zijn ze ‘zomaar’ bij mij opgeplopt..

Ik wil je van harte uitnodigen ze drie keer te lezen. 1 keer in gedachten en 2 keer hardop. Ervaar voor jezelf maar of er eentje (of meer) tussenzit waar je wat mee kunt.

Okido, hier komen ze:

1. Mensen willen niet overtuigd worden, maar overtuigd zijn.

2. Als je altijd haast hebt, kom je uiteindelijk nergens.

3. Weerstand ontstaat als je iets wilt hebben wat je niet hebt en als je iets hebt wat je niet wilt.
(Bron: Jan Bommerez)

4. Groei en ontwikkeling ontstaat als je hier bent en daar wilt komen.

5. Als je altijd de waarheid vertelt, hoef je niets te onthouden.
(Bron: mijn vader)

6. Je kunt niet worden wie je bent, je kunt er wel naar teruggaan.

7. Als je met 1 vinger naar een ander wijst, wijs je met drie vingers naar jezelf.
(bron: onbekend)

8. Mensen handelen altijd vanuit een positieve intentie voor in ieder geval zichzelf.
(bron: vooronderstelling vanuit NLP)

9. Elke emotie heeft een positieve functie. Negatieve emoties bestaan niet.
(bron: Anthony Robbins)

10. Wat het verst van je afstaat, is vaak hetgeen dat jou het meest laat groeien
(bron: onbekend)

Heb je zelf een one-liner EN wil je deze delen? Voel je vrij deze via onderstaande formulier toe te sturen.

Ik wens je een fijne dag toe.

(bron foto: www.youtube.com)

Deze blog is ook gepubliceerd op www.hanszomer.nl  

Hans Zomer

Hans Zomer

Hans Zomer (1975) is spreker, trainer en schrijver op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Hij is oprichter van Aestas Groei!, waarmee hij, samen met een netwerk van ervaren trainers, coaches en adviseurs, bouwt aan bloeiende organisaties. Ook spreekt hij via www.hanszomer.nl over Klantgerichtheid, Beïnvloeden & Overtuigen en Ondernemerschap. Last but not least is hij partner van Dorien en trotse en dankbare vader van twee prachtige kinderen: Evi (2011) en Job (2014)