Iedereen wil het, maar niet iedereen heeft het: ENERGIE!

Nou ja, iedereen heeft het eigenlijk wel, maar niet iedereen zet deze ENERGIE aan bij zichzelf..

En dat is jammer. Want je kunt nog zoveel willen in je werk of privé, als jij geen ENERGIE hebt, dan komt er weinig uit je handen. Dan leef je als het ware op de handrem. Je moet je zelf uit bed sleuren, hebt de puf niet om iets leuks te gaan doen met je partner en/of kinderen en je op je werk haal je er ook niet uit wat er in zit. Oftewel je bent meer aan het over-leven, dan echt-aan-het-leven..

De afgelopen tijd had ik ook niet alle ENERGIE van de wereld. Het effect hiervan op mij
was dat ik met minder zelfvertrouwen de wereld tegemoet trad, dat ik net wat minder enthousiast was en dat ik het lastig vond om keuzes te maken. Dat laatste is nog steeds niet mijn sterkste kant, maar het gaat nu in ieder geval een stuk beter, haha

Ik weet dat het voor iedereen anders is of kan zijn, maar onderstaande acties hebben mij in ieder geval veel meer energie gegeven. Ik ben pro-actiever, ik creëer hierdoor meer kansen. Ik ben meer open en heb meer plezier in de dingen die ik doe! En last but not least….ik ben meer ‘aanwezig’ bij mijn gezin en de mensen die ik mag begeleiden!

Wie weet zit er eentje tussen die jou ook meer ENERGIE gaat geven. Gun ik je van harte. Want alleen met ENERGIE kun voluit leven en die dingen doen die jij het liefste doet…

1. Start de dag met een KOUDE douche
Ik start iedere ochtend met een KOUDE douche. Eerst zet ik de douche op standje sambal, om daarna de kraan in een keer op koud te zetten. Meestal sta ik zo’n 3 minuten onder de ijskoude douche. Niet alleen goed om mezelf ’s ochtends al te trakeren op een overwinning, want geloof me het is best koud.….maar ook goed voor het aanzetten van mijn zenuwstelsel en het versterken van mijn spieren. De Wim Hof Methode is een aanrader. Ik heb zelf nog niet een ijsbad geprobeerd (wie weet komt dat nog), maar de kou heeft mij gevat..

Lees hier de andere 10 ideeen die je meer ENERGIE gaan geven!

Hans Zomer

Hans Zomer

Hans Zomer (1975) is spreker, trainer en schrijver op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Hij is oprichter van Aestas Groei!, waarmee hij, samen met een netwerk van ervaren trainers, coaches en adviseurs, bouwt aan bloeiende organisaties. Ook spreekt hij via www.hanszomer.nl over Klantgerichtheid, Beïnvloeden & Overtuigen en Ondernemerschap. Last but not least is hij partner van Dorien en trotse en dankbare vader van twee prachtige kinderen: Evi (2011) en Job (2014)