Ben jij echt overal verantwoordelijk voor?

Dit keer het verhaal over een dame die ik mocht coachen op het loslaten van situaties waarop ze toch geen grip had.

Ze vertelde mij dat ze het ontzettend naar vond als er ruzie was op het werk. Ze kon dan niet anders dan dit oplossen. Want zou ze dit niet oplossen, dan zou de sfeer verzieken. En als de sfeer verziekt werd, dan zou het minder leuk worden op het werk. En als het minder leuk zo worden op het werk, dan……

Of dat ze volstrekt niet kon relaxen als haar man met kinderen de deur uitging. Want stel je voor dat ze een ongeluk kregen. En dat haar kinderen hierbij zouden overlijden. Wat moest ze dan haar ouders vertellen? Hoe moest zij dan verder? Zou ze het wel trekken? Wat als….?

Haar hoofd sloeg op tilt. Alleen al door de gedachte dat er iets verkeerd kon gaan. Ze dacht hier vervolgens alle ergste scenario’s achteraan.

Erg vermoeiend voor haar omgeving vertelde ze me, maar vooral voor haarzelf.

Lees hier hoe ik haar wat minder verantwoordelijk heb laten voelen..

Hans Zomer

Hans Zomer

Hans Zomer (1975) is spreker, trainer en schrijver op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Hij is oprichter van Aestas Groei!, waarmee hij, samen met een netwerk van ervaren trainers, coaches en adviseurs, bouwt aan bloeiende organisaties. Ook spreekt hij via www.hanszomer.nl over Klantgerichtheid, Beïnvloeden & Overtuigen en Ondernemerschap. Last but not least is hij partner van Dorien en trotse en dankbare vader van twee prachtige kinderen: Evi (2011) en Job (2014)

Leave a Reply

  • (will not be published)