• Waar laat jij je door voeden?
  • Wat stop jij elke dag in je hoofd?
  • Hoe bewust ben jij met je voeding?

Miljarden euro’s worden er elk jaar besteed aan gezonde voeding. Iedereen is zich bewust van gezond eten. Maar….we vergeten bijna het belangrijkste stuk van onze gezondheid. Dat wat niet bereikt wordt met ‘elke dag een appel’ of 200 gram groente. Je brein!

Hoe voedt jij je brein? Waar denk je aan en over elke dag? Welke nieuws bronnen mogen jou voeden?

Alles wat je aandacht geeft groeit. Doe jij mee met de angst-gedachten? Denk jij dat het onveiliger is geworden op de wereld? Dat het slecht gaat?

Kijk dan eens bewust en zorgvuldig naar wat je leest en waar je naar kijkt. Zijn dat bronnen die je het laatste wereldnieuws brengen uit Syrië of Irak? Of juist over die ontdekking die er voor zorgt dat bepaalde ziektes tot het verleden horen. Over banken die de wereld plunderen? Of over banken die investeren in mooie initiatieven?

Ik kwam er achter dat mijn breinvoeding verre van optimaal was. Ik las elke dag de krant. Keek naar het laatste nieuws. Om ‘op de hoogte te blijven’. Maar waarvan? Van de shit op deze wereld? En waar zijn alle mooie dingen die gebeuren?

Onze meeste aandacht gaat naar alles negatief is en ons bang maakt. Maar als je naar de feiten kijkt dan is de wereld om ons heen mooier geworden. Minder moorden. Minder honger. Meer kinderen die overleven. Meer kinderen die kunnen lezen. Waarom is dat geen voorpagina nieuws?

Op nieuwsdieet

Een half jaar geleden heb ik besloten om op dieet te gaan. Nieuwsdieet. Geen kranten meer. Veel minder nieuwsprogramma’s. Meer positief nieuws. Door bv het Nederlands blad The Optimist te lezen. Door naar mooie muziek te luisteren en positieve films en programma’s te kijken. Heerlijk!

Ga mee op positief breindieet!

Onderstaand positieve zaken voor je brein op een rij. Help je mee met aanvullen? Zo maken we samen de wereld beetje bij beetje mooier en deel!

The Optimist

Happy News

Goed nieuws

All you need is love

Adres onbekend

Ellen show

Op de bank

Elke druppel telt

of ga wat verder buiten je comfort zone. Voed je brein direct met een subliminale Peptalk. Beluister de gratis demo op PepTalk

Maarten Oosterhoff
Pragmatische wereldverbeteraar. "Dromen realiseren moet je gewoon doen". Huidige vorm: Trainer en Interim-manager. Passie voor ontwikkelen en groeien. Op bewust en, vooral, onbewust niveau.
Maarten Oosterhoff
Maarten Oosterhoff

Latest posts by Maarten Oosterhoff (see all)