Worden wie je al was…

“We leven in een wereld die we zelf maken. We maken van onszelf de leukste variant, van hoe we zouden willen zijn. Je zet op facebook echt geen lelijke foto, je zet je knapste foto. Maar je houdt het niet vol om alleen maar te zijn wie je wilt zijn, je wordt uiteindelijk wie je al was. En dat is een soort bevrijding, we hoeven niet alleen maar gelukkig en sterk te zijn, want dat is niet zo. “
Dit zei Yvon Jaspers pasgeleden bij Eva Jinek naar aanleiding van diens vraag naar het succes van “Boer zoekt vrouw”.Die uitspraak raakte mij. Enerzijds omdat het de kern is van het werk dat ik doe. Anderzijds raakte het me ook als persoon. In mijn eerste stappen op het ondernemerspad behang ik me ook met allerlei opsmuk. Heb ik een mooie site laten maken, met een goed uitgelichte foto van mezelf erop. Plaats ik regelmatig foto’s en quotes die ik mooi vind. Allemaal om te laten zien wie ik ben, wat ik te bieden heb. Met als doel om meer klanten te krijgen, want ik wil heel graag mijn brood verdienen met dit mooie en dankbare werk.Ik heb me echter de afgelopen weken gerealiseerd dat ik dit werk niet begon voor meer klanten of meer geld. Ik doe dit werk om te kunnen geven en anderen te mogen helpen. Ik doe dit werk ook, omdat ik geloof dat de wereld een beetje mooier wordt als we onszelf durven zijn, met al onze onvolmaaktheden en kwetsbaarheden. Want dan kunnen we ons pas echt verbinden met elkaar. En dat is, blijkt uit allerlei onderzoeken, waar de mens gelukkig van wordt, zich in verbinding voelen met anderen.Door regelmatig tijd voor mezelf te nemen, mindfullness toe te passen in mijn leven, de stilte op te zoeken met mediteren, een wandeling of hardlopen, maar ook door focus te houden in mijn bedrijf en mijn ideeën te delen met een paar dierbare ondernemers kom ik gelukkig wel steeds weer terug bij mijn intenties.Ik realiseerde me dat ik als kind graag kadootjes gaf. En dan vooral symbolische kadootjes zoals een gelukspoppetje, een mooi gedicht of een zelfgemaakte sjaal. In de loop van mijn volwassen leven ben ik dit kwijtgeraakt. Het ondernemerschap is mijn manier om weer kadootjes te kunnen geven.

Welke opsmuk wil jij graag kwijt? Wie zou jij graag willen worden? Drie tips om je te helpen herinneren wie altijd al was.

1 Ga eens na wat je als kind leuk vond. Bij welke activiteiten of bezigheden verloor je alle besef van tijd omdat je er zo in opging?

2 Pak pen en papier en ga rustig, zonder gestoord te worden, ergens aan tafel zitten. Zet een stopwatch op 5 minuten. En vul al schrijvend de volgende zin aan: “Als ik word wie ik altijd al was dan ben ik…” Je doet dit middels snelschrijven. Schrijf gedurende 5 minuten aan een stuk door, zonder te stoppen. Ook niet als je kramp krijgt of je na wilt denken. Je mag pas stoppen met schrijven als de 5 minuten om zijn.

3 Zoek plaatjes of quotes van dingen die je blij maken, energie geven, een glimlach op je gezicht toveren, herinneren aan een bijzonder moment. Maak hier een mooi moodboard van en hang deze op een opvallende plek zodat je hem regelmatig ziet hangen als inspiratiebron om te worden wie je al was.

Mooi mens, deze blog is een symbolisch kadootje voor jou, omdat je zonder al die opsmuk nog veel mooier bent…

Marielle

Marielle van der Burgt
Ik geloof dat we het waard zijn om op elk moment van de dag het beste uit ons leven te halen. Dat zit voor mij niet in meer, groter, sneller of duurder. Maar in dankbaarheid, in “het nu” leven, verdieping, stilte en rust in jezelf vinden, doen wat bij jóú past en dat met volle overgave doen. Ik werkte als re-integratieconsulent en loopbaanbegeleider. Volgde een coachopleiding, de opleiding tot NLP practitioner en trainingen op het gebied van mindfullness, meditatie en hooggevoeligheid. De opleiding tot Life Designer was voor mij het moment waarop alles klopte. Mijn kennis, levenservaring, visie en persoonlijke zoektocht kwamen samen bij de centrale vraag “Hoe geef jij je eigen leven vorm?” In mijn coachpraktijk help ik sindsdien mensen bij hun persoonlijke zoektocht.
Marielle van der Burgt
Marielle van der Burgt
Marielle van der Burgt

Latest posts by Marielle van der Burgt (see all)

Leave a Reply

  • (will not be published)