omslag_je_tweede_carriere_

Eigenlijk kun je er op elke leeftijd last van krijgen, maar de meeste gevallen van loopbaanjeuk vind je onder 40-plussers met ongeveer dit profiel: vaste partner, huis gekocht, derde baan, kinderen gekregen, en nu is het leven in een rustiger vaarwater. Bovendien merk je dat je anderen dingen belangrijk gaat vinden dan toen je 25 was.

Loopbaanjeuk slaat altijd ongemerkt toe. Het duurt even voordat je doorhebt dat je er last van hebt. Maar op een dag zeg je: ‘Ik zie mezelf hier niet tot mijn pensioen zitten.’ Of erger nog: ‘Ik mag blij zijn dat ik een baan heb.’ En dan ben je keihard geveld door loopbaanjeuk.

Zoals Christien (46), universitair onderzoeker. Zij zegt in het boek ‘Je tweede carrière’: ‘Ik stond in de lift en ik dacht: de persoon die ik aan het worden ben, die mag ik niet zo. Ik was de prestatiedrang en het elkaar verdringen op weg naar de top meer dan zat.’

Of Hans (51): ‘Ik was zo moe van al het vergaderen. En van de bedrijfscultuur, waarin ik niet zelf mocht beslissen terwijl ik wist dat ik de oplossingen had. Toen er na drie reorganisaties een fusie aan zat te komen, dacht ik: nee, niet weer.’

Bij mij sloeg het rond mijn 45ste toe. Ik geloofde niet meer in wat ik deed, werd onrustig. De jeuk leidde tot verveling en recalcitrantie op het werk, een dringende behoefte om nieuwe dingen te proberen en risico’s te nemen.  ‘Ik moet hier echt eens weg’, zei ik vaak tegen mezelf. Maar een lastig bijverschijnsel van loopbaanjeuk, is dat je meestal niet weet welke volgende stap je wil zetten.

Ik ben uiteindelijk voor mezelf begonnen, als uitgever, en om te snappen wat er aan de hand was en hoe je genezing vindt, heb ik met een paar journalisten in dezelfde leeftijdsgroep het boek ‘Je tweede carrière’ gemaakt. Daarin vertelt talentzoeker Jan de Dreu bijvoorbeeld dat het zeer de moeite waard is om werk te zoeken dat past bij je talent, en dat lukt je soms pas op latere leeftijd. ‘Ik ken mensen die al twintig jaar voor hun pensioen de dagen aftellen dat ze mogen stoppen met werken. Dan is het thuis ook niet leuk meer, want die ellende ga je afreageren. En dat stopt niet als je dan eindelijk met pensioen bent. Er zijn bejaardenhuizen vol met verzuurde mensen.’

Gaat loopbaanjeuk vanzelf over? Nee. Er zijn perioden waarin de klachten wat kunnen afnemen, maar als je er niks tegen doet, komt het altijd terug. Je moet dus iets doen. Zelfonderzoek. Herontdek je talent. Zoek naar je drijfveren, en kijk hoe je die met je loopbaan kan combineren. Of laat naar je kijken door specialisten: je beste vrienden of een loopbaancoach. Lees de tips en ervaringen van lotgenoten en deskundigen in ‘Je tweede carrière’. En dan moet je een plan maken. Een plan hebben waarin je gelooft helpt al een heel eind tegen de jeuk.

Feico Houweling koos met enige weerzin voor een loopbaantraject. Meeslepend vertelt hij daarover  in ‘Je tweede carrière’. Over zijn onbehagen op het werk, het zwarte gat na een bibberend bezoek aan de bedrijfsarts, en het confronterende traject. Met een happy end: hij heeft een nieuwe bestemming gevonden.

Zijn jeuksignaal destijds was dat hij allerlei nieuwe projecten startte op zijn werk, met én zonder toestemming, en in conflict raakte met collega’s en zijn baas.

Wat als je niks doet? Dan blijft het jeuken. Ook in een volgende baan of onderneming. Zolang je de oorzaak niet weet, kun je niet genezen.

Wat is jouw jeuksignaal? Is het een zinnetje dat je vaak zegt? Of iets wat anderen tegen je zeggen? Moet je diep zuchten als je je bed uitkomt op een werkdag? Ontwijk je het onderwerp ‘werk’ op feestjes?

Ik hoor het graag. Samen kunnen we een mooie lijst met symptomen maken. Misschien kunnen we daarmee komende generaties helpen om de jeuk in een veel eerder stadium op te sporen en te bestrijden.

(Bijdrage van: Donald Suidman)

(wil jij automatisch een e-mail krijgen als er een nieuw bericht is gepubliceerd? Meld je dan aan via onderstaande formulier)


 

Hans Zomer

Hans Zomer

Hans Zomer (1975) is spreker, trainer en schrijver op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Hij is oprichter van Aestas Groei!, waarmee hij, samen met een netwerk van ervaren trainers, coaches en adviseurs, bouwt aan bloeiende organisaties. Ook spreekt hij via www.hanszomer.nl over Klantgerichtheid, Beïnvloeden & Overtuigen en Ondernemerschap. Last but not least is hij partner van Dorien en trotse en dankbare vader van twee prachtige kinderen: Evi (2011) en Job (2014)