Enige tijd geleden coachte ik een zware projectmanager. Een manager waar menigeen tegenop keek. Iedereen eigenlijk wel, behalve 1 persoon….hijzelf! Op het moment dat hij bij mij kwam zat hij er totaal doorheen.

Iets in hem zei hem echter dat hij ‘iets’ anders wilde, alleen had hij geen flauw idee. Hij wist niet meer welk type werk bij hem paste, wat hem energie gaf, wat hij belangrijk vond en of hij eigenlijk wel leefde zoals hij wilde leven. Hij voelde zich een speelbal van het leven..

Hij had menig gesprek met een psycholoog gehad, dus ik was benieuwd of ik hem verder kon helpen. Wat mij verbaasde en verwonderde, was de opmerking dat de psycholoog zich enkel richtte op waar hij vandaan kwam, wat hij in het verleden had gedaan en wat voor negatieve effecten hij hierdoor nu ervoer. Niets over zijn toekomst, niets over zijn dromen, niets over hoe hij terug wilde kijken op zijn leven..

Begin met het einde voor ogen
Juist daar geloof ik heel sterk in. Zoals Steven Covey zegt: wil je een leven dat bij jou past, begin dan met het einde voor ogen. Oftewel, kijk nu al vooruit op hoe jij aan het einde van je leven, op je leven, terug wilt kijken.

Ik gaf hem de opdracht mee een moodboard te maken op basis van onderstaande vraag:

Als je later terugkijkt op je leven vanuit je oude knarrenstoel, wat zal dan een brede glimlach op je gezicht doen laten verschijnen, waar raak je ontroert van en wat doet je hart wat sneller kloppen?

Het resultaat was verbluffend. Wat een energie kwam hierdoor los. Geweldig. Hij zag zijn werk en privéleven, en wat hij hierin heel belangrijk vond, duidelijk voor ogen. Er borrelden direct acties bij hem op die hij ging ondernemen om zijn leven vanaf nu meer ZIJN leven te laten zijn..

Hoe zit jij op dit moment erbij?
Zit jij dit blog nu te lezen en ervaar je bij jezelf ook een soort van onvrede, onrust, frustratie of welk negatief gevoel dan ook over je werk- en/of privéleven. Ben je niet van de lange coachingssessies, maar wil je snel resultaat? Beantwoord dan de vraag eens voor jezelf! En let er hierbij op dat je het positief verbeeld of verwoord. Dus wat je WEL wilt in plaats van wat je NIET wilt.

Dromen zijn doelen met deadlines
Vergeet niet dat dromen, doelen met deadlines zijn. Dus hoe mooi je je plaatje ook voor je ziet, als je niet tot actie overgaat, dan blijft het bij dromen en fantaseren en zal je aan het eind van je leven misschien constateren dat je niet je EIGEN leven hebt geleefd, maar die van een ander. Dat wil je toch niet?

DUS start vandaag met het visualiseren van jouw gewenste leven en bepaal jouw eerste doel dat je gaat verwezenlijken? Publiceer dit doel bij de comments onder dit blog en start hierdoor direct met het leven dat JIJ wilt leven!

(bron foto boven dit blog: paintalks.com)

Hans Zomer

Hans Zomer

Hans Zomer (1975) is spreker, trainer en schrijver op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie. Hij is oprichter van Aestas Groei!, waarmee hij, samen met een netwerk van ervaren trainers, coaches en adviseurs, bouwt aan bloeiende organisaties. Ook spreekt hij via www.hanszomer.nl over Klantgerichtheid, Beïnvloeden & Overtuigen en Ondernemerschap. Last but not least is hij partner van Dorien en trotse en dankbare vader van twee prachtige kinderen: Evi (2011) en Job (2014)