Je kunt je relatie met mensen zien als een emotionele bankrekening waarbij het saldo aangeeft hoeveel begrip, veiligheid en vooral vertrouwen je binnen die relatie hebt opgebouwd. Hoe is bij jou de balans tussen geven en nemen?

• Is er sprake van een evenwichtig saldo, is de relatie in balans?
• Is er sprake van een negatief saldo dan heb jij meer ontvangen dan gegeven?
• Is er sprake van een positief saldo dan heb jij meer gegeven dan ontvangen?

balans geven en nemen

Een positief saldo. Mensen die zich positief opstellen tegenover jou, door bijvoorbeeld met aandacht te luisteren, oprecht interesse te tonen, regelmatig een compliment te geven of op andere manieren hun waardering kenbaar te maken, bouwen al snel een tegoed op, op jouw emotionele bankrekening.

Een negatief saldo. Mensen die zich bijvoorbeeld ongeïnteresseerd ,oneerlijk, zich niet integer gedragen bouwen een tekort op, op jouw emotionele bankrekening.

Er zijn zes grote stortingen die goed zijn voor een gezonde emotionele bankrekening:

1. De ander begrijpen. Neem de moeite om de ander te begrijpen. Iedereen heeft behoefte aan persoonlijke aandacht, erkenning, acceptatie van wie je bent .Dit is één van de grootste stortingen die je kunt doen op de emotionele bankrekening van de ander.

2. Denk aan de kleine dingen. Een klein gebaar kan van grote waarde zijn.

3. Kom je beloftes na. Houd je aan je afspraken. Als je dat niet doet zullen mensen je de volgende keer niet meer voor 100% geloven.

4. Verduidelijk je verwachtingen. Vage of onuitgesproken verwachtingen kunnen het vertrouwen en onderlinge contact verstoren of zelfs ondermijnen.

5. Toon integriteit. Wees uit één stuk, oprecht. Dit is een soort basiskapitaal voor alle investeringen. Gebrek aan integriteit reduceert elke storting tot nul.

6. Verontschuldig je oprecht voor een opname. Wanneer je iets opneemt van de emotionele bankrekening van de ander, bied dan daarvoor jouw oprechte verontschuldigingen aan. Een welgemeend excuus is een grote storting.

De emotionele bankrekening gaat natuurlijk op voor jouw werk én privéleven. Vraag jezelf dus geregeld af of jouw gedrag een storting of een opname op de emotionele bankrekening van de ander betekent.

Bron Stephen Covey: ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’.

(Bijdrage van: Ingeborg Voskamp)

(wil jij automatisch een e-mail krijgen als er een nieuw bericht is gepubliceerd? Meld je dan aan via onderstaande formulier)


 

Ingeborg Voskamp
Na het afronden van de post hbo opleiding: “Trainen met Hart en Ziel” werk ik als zelfstandig trainer en coach. Ik richt mij op de persoonlijke ontwikkeling en het versterken van mensen in hun dagelijks werk. De coaching, workshops én trainingen zijn gericht zijn op het verbeteren van jouw Persoonlijk Leiderschap, Persoonlijke Presentatie en Communicatie. Wat is het uitgangspunt? Het herkennen, bewust worden en inzicht krijgen in je eigen manier van denken, je gevoelens, je gedrag en je manier van communiceren. Wat is het doel? Je krijgt handvatten aangereikt om op een adequatere manier in de dagelijkse werkpraktijk te functioneren. Als trainer en coach kan ik mensen raken, in beweging zetten en leren reflecteren op hun eigen handelen. Mijn motto is:'' Leef bewust en Leer elke dag"
Ingeborg Voskamp
Ingeborg Voskamp

Latest posts by Ingeborg Voskamp (see all)