now past future

Niet meer doen wat je altijd deed, dat is eng! Gewoontes bieden structuur en zekerheid, en geven ons bovendien het gevoel dat we het goed doen. Maar al te vaak houden we ons leren tegen omdat we niet reflecteren, maar het laten bij een oordeel: “We deden het goed of niet goed.” Andere keren reflecteren we wel, bijvoorbeeld door het filmpje in ons hoofd nog eens af te draaien, of er met iemand over te praten en daar blijft het dan bij. Je wordt wel steeds slimmer in het snappen hoe iets werkt, maar nog niet vaardiger in het anders aanpakken. Ik kom om in het werk! Moet ik me nu ook nog verder ontwikkelen?

Persoonlijke ontwikkeling is er juist om jouw leven en werk prettiger te maken. Je kunt naar een coach gaan om de dagelijkse besognes op een rijtje te zetten Het wordt iedereen wel eens teveel. Er is dan niets mis met jou! Nee, jij wilt beter met een situatie of bepaald gedrag om kunnen gaan. Coaching heeft als doel het beste uit jezelf te halen. Het kan je leven en werk een stuk lichter en aangenamer maken. Soms is het zo dat je als mens verlamd raakt door je werk of door jezelf. De eerste stap die je kan zetten is bewust besluiten dat je het anders wilt en er nu echt klaar mee bent! Waar wil jij echt werk van maken en vaardiger in worden? Blijf je er nog jaren over praten?? Of doe je het gewoon? En zet je nu de eerste stap?

Bekijk het You Tube filmpje- Dare to Dream- maar eens.

Als je het leuk vindt, beantwoord de volgende vragen dan eens voor jezelf.
1. Als jij jezelf iets zou toewensen als het gaat om jouw gedrag en functioneren in jouw werk. Wat zou dat dan zijn?
2. Als er over een jaar een film over jou gemaakt zou worden op je werk. Wat zou jij jezelf daarop willen zien doen?
3. Welk gedrag is het meest effectief in jouw functie op je werk?
4. Welk gedrag is het minst effectief in jouw functie op je werk?

(Bijdrage van: Ingeborg Voskamp)

(wil jij automatisch een e-mail krijgen als er een nieuw bericht is gepubliceerd? Meld je dan aan via onderstaande formulier)


 

Ingeborg Voskamp
Na het afronden van de post hbo opleiding: “Trainen met Hart en Ziel” werk ik als zelfstandig trainer en coach. Ik richt mij op de persoonlijke ontwikkeling en het versterken van mensen in hun dagelijks werk. De coaching, workshops én trainingen zijn gericht zijn op het verbeteren van jouw Persoonlijk Leiderschap, Persoonlijke Presentatie en Communicatie. Wat is het uitgangspunt? Het herkennen, bewust worden en inzicht krijgen in je eigen manier van denken, je gevoelens, je gedrag en je manier van communiceren. Wat is het doel? Je krijgt handvatten aangereikt om op een adequatere manier in de dagelijkse werkpraktijk te functioneren. Als trainer en coach kan ik mensen raken, in beweging zetten en leren reflecteren op hun eigen handelen. Mijn motto is:'' Leef bewust en Leer elke dag"
Ingeborg Voskamp
Ingeborg Voskamp

Latest posts by Ingeborg Voskamp (see all)